Lider du af depression, tristhed og/eller angst?

Det anslås ifølge Berlinske og DR, at over 300.000 mennesker lider af angst og i følge netdoktor.dk bliver 500.000 danskere ramt af en svær depression i løbet af deres liv..

Er du også en af de uheldige, der lider af en eller anden form for angst og/eller føler dig mere eller mindre deprimeret?

Rigtig mange anser angst og depression som en psykisk problem, hvor behandlingmetoden skal være baseret på snak og terapi.

Jeg griber det lidt anderledes an!

I min verden handler alle ubalancer og sygdomme nemlig også om en fysisk problematik.

Jeg ser altid kroppen som en helhed og anderkender, at din livsstil, kost, tanker, vaner, opdragelse, genetik og krop hænger sammen, og derfor går jeg altid ind og arbejder holistisk med kroppen.

Når jeg arbejder med angst, depression eller dårligt selvværd, nervøsitet eller andet, kan jeg ikke undlade at kigge på nervesystem, blodsukkerregulering og lykkehormonerne i kroppen..

Jeg ser altid en sammenhæng mellem: mangler, lav serotonin, ustabilt blodsukker, det biologiske ur og depression/angst.

Det er sådan, at hvis du ikke formår at optage næringstoffer (byggematerialer) fra din mad (eller ikke får nok næringstoffer igennem din mad), som din krop har brug for, for at producere serotonin, ja, så kan du have svært ved at føle naturlig lykke. Jeg ser også en sammenhæng mellem angst/depression og den genetik man kommer fra, samt afhængighed.

Serotonin fungerer som dit naturlige lykkehormon. Altså et hormon der giver dig følelsen af at være lykke, lige meget hvad du laver og foretager dig. Desværre er det sådan at mange af os har svært ved at mærke en grundliggende lykke.

Serotonin produceres i visse områder af din hjerne, i din tarm, i blodplader og i mastceller (beskytter imod infektion). I hjernen fungerer serotonin som signalstof mellem nervecellerne. Derved påvirker serotonin din tarmsfunktion, dine følelser, tanker, appetit, dit immunforsvar og din søvn.

Læs også dette blogindlæg om depression og lykke!

Få her et 1,5 timers call om tristhed og depression

Symptomer på for lidt serotonin i kroppen:

 • Depression, tristhed, angst, lavt selvværd, nervøsitet, selvmordstanker
 • Søvnproblemer
 • Tvangstanker, adfærdsproblematikker, OCD og fobier
 • Manglende sexlyst
 • Bliver let sur, irriteret og vred
 • Overdrevet lyst til sukker, stivelse, alkohol, rygning
 • Kroniske smerter, fibromyalgi, parkinsons, epilepsi
 • Dårlig immunforsvar
 • Hovedpine

Jeg vil næste vove den påstand, at du oplever en eller flere af disse problematikker i dit liv lige nu! – I hvertfald på et eller andet tidspunkt gennem en månedstid.

Så hvad kan du gøre ved det?

Du skal tilmelde vores mit forløb!
Ved du hvorfor? Jo fordi, at vi derigennem vil undervise dig i kroppens mekanisme, dit hormonsystem og kostens betydning for din tanker og følelser. Det er nemlig alt afgørende, at du tilføjer de nærringsstoffer (mad og kosttilskud) som din krop har brug for! For at kunne udskille lykkehormoner og balancere dit nervesystem, så du ikke panikker, bliver bange og frygter det værste når dit barn tager selv ud i trafikken mv.

 • Ønsker du at slippe tristhed og tunghed? Lærer hvordan du SELV støtter din krop og familie på bedste vis?
 • Er du nysgerrig på din krop og din sundhed? Ønsker du at dykke mere ned i den holistiske?
 • Er du også færdig med kamp, regler og den dårlige samvittighed? – Altså færdig med cravings, ondt i maven og ikke at sætte grænser?

Den psykiske del af os, er noget vi skal tale lige så meget om, som det fysiske! Vi skal rydde op i de overbevisninger, tanker og mønstre som ikke gavner dig og så skal du sammen med de andre gå vejen, en vej fyldt med masser af glæde, vitalitet og grin.

Vil du med? Så tilmeld dig her!

Serotonin

For at lave serotonin i kroppen kræver det, at du har aminosyret tryptofan (som bl.a. findes i: avocado, banan, kød, fjerkræ, græskarkerner mm.) tilstede, som du derved omdanner til 5-hydroxytryptophan (5 HTP). 5 HTP er forstadiet til serotonin. 5-HTP har betydning for kroppens egenproduktion af endorfiner, serotonin og melatonin.

Fik du læst: Undgå hormon ubalancer i fremtiden?

Det er sådan, at kun 3 % af tryptofan omdannes til serotonin, og det er 70 % af 5-HTP, der omdannes til serotonin, da 5-HTP har lettere ved at passere blod/hjerne barrieren.

Hvordan kan du formindske din angst, depression og dårlig selvværd?

 • Invester i en aminosyrer test! Det er den bedst måde at gøre op med din depression og angst anfald! Se mere her.
 • Sørg altid for at have et stabilt blodsukker! Ved ustabilt blodsukker påvirker du dit nervesystem og kamp-flugt system (cortisol niveau) mere og derfor kan du føle dig mere forkert, nervøs og opleve panikangst ved at have et lavt blodsukker. Så sørg for at spise hver 2-3 time. Spis max en time efter du er vågnet og gå aldrig sulten i seng. Spis gerne en kylling frikadelle, en stor gulerod eller et æg en time inden du går i seng. Få vores gratis e-bog lige her med masser af gode opskrifter til et gladere sind!
 • Undgå fødevarer der tricker dit nervesystem, blodsukker og selvfølelse. Dvs. sukker, korn, mælk, kartofler, forarbejdet mad og friturestegt mad (junkfood).
 • For at lave serotonin kræver det, at din tarm fungerer optimalt.
  Derfor er det vigtigt at støtte med en god probiotic (minimum 5. millarder bakterier og 5 forskellige bakterier i et produkt), masser af grøntsager og vand.
 • Omega-3 (3-4 gr. dagligt) fra fisk og hørfrø er super vigtig for din tarm men også for dit nervesystem, så jo mere nervøs og ustabil du føler dig, jo mere har du brug for god olie til at berolige dig indvendigt.
 • Derudover skal du have Niacin (B3), Pyridoxin (B6), Folat (B9) og Magnesium for at kunne omdanne tryptofan til serotonin. Pyridoxin (B6) og magnesium modvirker også søvnløshed.
 • St. John’s Positive Thoughts, fra Source Naturals er også god.
 • Derudover skal du sørge for at få så meget dagslyst som muligt og sov gerne i et fuldstændigt mørkt rum. Sluk gerne din telefon også.
 • Formindsk gerne dit kaffeforbrug, da det også tricker dit nervesystem.
 • Dyrk gerne motion 2-3 gange om ugen 1 en time eller gå en rask tur i 30 min. hverdag for at booste dine endorfiner (et andet lykke hormon).

Læs også dette blogindlæg om vinterdepression

chloeomtale

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ