De store tanker om at blive mor

Som du måske ved, så er jeg så heldig at være gravid og faktisk pt. har jeg en måned tilbage i min graviditet – min termin er i hvert fald her den 15. Juli 🙂

Det er nok en af de vildeste rejser, jeg har begivet mig ud på. En rejse jeg bestemt altid har ønsket mig og også føler mig yderst klar til.

Men hvor er det bare vildt! Vildt at sige ja til, at et lille menneske kan få lov til at bo og gro inde i en, tage en masse plads, så det lige pludselig føles som om, der ikke er plads til en selv i egen krop og så bare være helt ok med det.

Det er ret tydeligt for mig, at jeg ikke bliver mor, det er noget, jeg allerede er. Hver gang jeg ikke kan være i egen krop – sådan i bogstavelig forstand, så tænker jeg mere: mit barn må så gerne fylde, for jeg vil så gerne det barn. Jeg tror, at du som mor ved, hvad jeg mener. Vi bliver virkelig sat lidt i baggrunden, og det er bare helt ok!

Faktisk kan jeg næsten ikke vente – vente til der er noget, der er større end mig og til den rejse, vi skal tage sammen. For hold nu fest hvor kommer jeg til at lære meget.

Og det har jeg også allerede – jeg har været nede i så gamle følelser og episoder, at jeg på mange måder allerede føler mig 10 kilo lettere. Det har virkelig været vigtig for mig i denne periode at give plads til det, der var og er, sige farvel til en masse gammelt og gøre mig klar og fri til at være mor. En mor for mit barn og ikke en mor, som jeg har længdes efter.

Så jeg har sagt hej til mor issues, far issues og gamle mønstre, jeg har ‘arvet’ fra min mor, de store spørgsmål om, hvem er jeg, hvem er jeg som mor, og hvem er vi som forældre. Alt sammen for at gøre mig fri – stille mig så frit som muligt, så jeg kan være den mor, mit barn har behov for.

Ofte når vi bliver forældre, gør vi alt for at give vores børn det, som vi manglede som barn, men vores børn er ikke os. De kommer med noget helt andet og ofte andre behov, end dem vi havde. Grunden er, at du er vokset, du har rejst dig, og du har lært af dine forældres fejl, og så har du fået et lille væsen i hænderne, der er helt ren og helt forbundet med dig – ikke dine forældre, lærere, læger eller andre – kun dig.

Så, som jeg ser det, er det vores fineste job som forældre at se vores børn med rene og klare øjne og hæve os fra vores eget shit og se, om vi ikke kan få så ren en relation med vores lille nye menneske.

Læs mere om, hvordan du lettere kan blive gravid her.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ