C-vitamin

C-vitamin – Ascorbinsyre – Ascorbat Askorbinsyre er det samme som C-vitamin.

Stoffet har betydning for bindevævets produktion af kollagen, og mangelsygdommen som skørbug er netop kendetegnet ved forandringer i hud og knogler, opsvulmede gummer, løse tænder, blødninger og manglende sårheling. Men Askorbinsyre har også betydning for produktion af signalstoffer i nervesystemet, udnyttelsen af folinsyre, omsætningen i leveren og for jernoptagelsen fra tarmen.

For os mennesker er det afgørende, at vores kost er sammensat med C-vitamin. Stoffet findes især i frugter og bær, men også i grøntsager, f.eks. kål og spinat.

Oversigten nedenfor giver et fingerpeg om det gennemsnitlige C-vitaminindhold i forskellige frugter og grøntsager, angivet pr 100 gram:

Camu-Camu, en tropisk frugt 2000 mg, Acerola, en tropisk frugt 1300–1700 mg, Hyben 1250 mg, Havtorn 200–800 mg, Guave 300 mg, Peberfrugt 191 mg, Solbær 189 mg, Persille 160 mg, Grønkål 105–150 mg, Rosenkål 90–150 mg, Paprika 100 mg, Broccoli 90–115 mg, Rønnebær 98 mg (bør ikke spises rå), Papaya 60–110 mg, Spinat 50–90 mg, Kiwi 80 mg, Jordbær 50–80 mg, Citroner 53 mg, Appelsiner 50 mg, Rødkål 50 mg, Hvidkål 45 mg, Mango 39 mg, Blåbær 22 mg, Ananas 20 mg, Melon 18 mg, Kartoffel 17 mg, Avocado 13 mg, Tranebær 13 mg, Æbler 12 mg, Bananer 10–12 mg, Ferskner 10 mg, Løg 7 mg, Pærer 5 mg. (fundet her.)

C-vitamin er meget flygtigt og forsvinder hurtigt efter at frugten er plukket, det sidste forsvinder ved tilberedning, så vær obs på at få nok. C-vitamin er en antioxidant og et af de vigtigste vitaminer i forsvaret mod sygdom. C vitamin er et vandopløseligt vitamin.

De sidste 50 års forskning har vist, at C-vitamin anvendt korrekt – ikke kun forebygger, men også helbreder en række sygdomme. Kroppen kan ikke selv producere C-vitamin, så vi skal have det som tilskud og i kosten. C-vitamin er meget flygtig og tager du f.eks 500mg vil det peake i blodet efter 3 timer og være helt væk efter 8 timer. Derfor skal det enten tages hyppigt (helt op til 1 gang i timen, hvis man er syg) eller som depot. Sygdom øger kroppens behov for C-vitamin, svær sygdom kræver store mængder og dræner kroppens C-vitamin depoter. Den mest effektive måde at optage C-vitamin på er intravenøst.

Der er så mange gode ting at sige om C-vitamin. Dette er bare nogle af punkterne:

  • Nødvendig for at kroppen kan gendanne væv
  • Producere adrenalin
  • Beskytter mod de skadelige virkninger af forurening
  • Forebygger kræft
  • Beskytter mod infektioner og styrker immunforsvaret.
  • Sænker kolesterolniveauet og blodtrykket.
  • Beskytter mod udvikling af sklerose.
  • Forhindrer at blodet klumper sammen
  • Fremmer sårheling og produktionen af antistress-hormoner.
  • Det fremmer kroppens interferonproduktion

Jeg anbefaler mellem 2-3 gram dagligt. Det gode ved C-vitamin er at hvis du får for meget er det vandopløseligt, så det bliver ikke i kroppen. Hvis du får for meget kan din mave begynde at boble eller du får diare.

Hvis du er ved at blive syg eller er syg, f.eks med influenza at et godt husråd:

Køb 500 mg kapsler IKKE depot. Du tager en hver halv time indtil du får bobler i maven eller for diare. (Tegn på du har fået nok eller for meget) Du tager 75% af det antal du tog og det er din daglig dosis af C-vitamin indtil du føler bedring.

Køb Currame C-booster her

NOTICE: Se mere her ved sundhedsmæssig tvivl.

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ