Antioxidanter er livsnødvendige for dig og dit helbred

Vi har valgt at lave en liste over nogle af de mest effektive og stærke antioxidanter her.

Der er nemlig mange at vælge imellem, men fælles for dem alle er, at de  er super gode for dig.

Kroppen bruger antioxidanter til at beskytte os mod: virus, bakterier, cancer, sygdom, infektion og meget andet.

Vi anbefaler, at du vælger 2 eller 3, som du kan inddrage mere af i dit liv over en periode, eksempelvis i tre måneder. Derefter kan du skrifte dem ud eller fortsætte med at tage dem.

Antioxidant er et kemisk stof, der modvirker oxideringer i kroppen. Oxidering er en forbrænding eller en iltning, hvor et stof bliver harskt. Antioxidanter findes i grøntsager og frugt. De kan forebygge eller forsinke, at andre sunde stoffer eller organer i vores krop bliver oxiderede, og dermed skadede/ødelagt*.

Når du bider af et æble og lader det ligge lid, så begynder det at blive brunt – eller oxideret. Hvis du så hælder lidt citronsaft over, så holder det saftige sprøde udseende.

Det samme billede kan du egentlig bruge på din krop. Hvis du ikke har nok antioxidanter i kroppen, så begynder du at oxidere ligesom æblet. De frie radikaler får frit løb i kroppen, og du begynder at ældes for hurtigt.

Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile, og derfor vil de meget gerne koble sig på et stof og få det til at oxidere – og derved ødelægge det. De molekyler, der oxideres, går enten til grunde eller bliver selv til frie radikaler, så der sker en kædereaktion. De frie radikaler angriber mange elementer i kroppen, f.eks. DNA’et, proteinerne, fedtstoffer, fedtsyrer og LDL-kolesterol.

Antioxidanter er godt for:

 • Din huds vitalitet
 • Dit immunforsvar
 • Dine tarme
 • Dine celler
 • Din hjerne
 • Dit hormonsystem
 • Dit kredsløb og hjerte
 • Dine lunger
  – Ja der er faktisk ikke det, det ikke er godt for!

Så snart du oplever ubalancer i kroppen som sygdom, stress, hovedpine eller andet, så kan det sagtens være, at balancen mellem de frie radikaler og antioxidanter i din krop er blevet forskubbet. Derfor er det vigtigt at skabe en balance her ved at tilføje flere antioxidanter.

Kroppen bruger antioxidanter til at bekæmpe de frie radikaler, som du kan få gennem plastik, toxiner, rygning, brændt mad, manglede frisk luft og motion, stress og meget mere.

Antioxidanter findes i naturen

Gå altid efter de mest farvede grøntsager og frugter,  og gå meget gerne efter de grønne grøntsager. Husk altid at købe økologisk!

De væsentligste vitaminer og mineraler, der har antioxidante egenskaber er blandt andet: Vitamin A, C og E, Co Q10, zink, selen, mangan og kobber.

Desuden findes der antioxidanter i aminosyrer, såsom: L-glutamine, som støtter produktionen af vigtige glutathione-antioxidant-enzym samt L-glysine, N-acetylcysteine (NAC) og Alpha-Lipoic Acid, som er en kraftig antioxidant, og som er involveret i energi metabolisme.

Nogle planteekstrakter indeholder også antioxidanter, eksempelvis: grøn te, resveratrol, vindruekerneolie, havtorn, blåbær, tranebær, quercetin, lycopene, lutein og mange andre.

Grønne grøntsager

Grønne grøntsager er fyldt med Klorofyl. Klorofyl er det grønne pigment i planter, ligesom hæmoglobin er det røde pigment i menneskekroppen, de røde blodceller. Den eneste forskel er, at hvor hæmoglobinmolekylet er centreret om et jernatom, er klorofyl centreret om magnesium.

Klorofyl bruges i planten ligesom hæmoglobin bruges i kroppen til at transportere ilt til alle celler. Hjernen og resten af kroppens væv fungerer mest optimalt i et godt iltet miljø.

Antioxidanter du kan supplere med:

De mest effektive finder du først. (dette er blot et udvalg!)

Glutathion er den stærkeste antioxidant din krop har. Det er et naturligt forekommende protein, der kaldes peptid. Det er sammensat af tre aminosyrer: glycin, glutamin og cystein. Med sine anti-inflammatoriske egenskaber betragtes glutathion som en “central antioxidant” i cellernes funktion. Celler, som mangler glutathion, har svært forsvare sig mod oxidering og de har svært ved at modstå virkningerne af aldring og sygdom*. Køb glutathione flydende her. Køb Glutathione i kaps her.

Coenzym Q10 (CoQ10) giver mitokondrierne eller cellernes batterier støtte og styrker cellernes energiproduktion. Derudover støtter CoQ10 en sund hjertefunktion og er en stærk antioxidant. Ubiquinol er en reduceret form af coenzym Q10, der er den primære form kroppen har brug for, for at cellerne kan producere energi. Når du tager Q10, er det ofte ubiquinon, som skal omdannes til den reducerede form i kroppen (ubiquinol), for effektiv antioxidant aktivitet. Os der er stresset, ikke spiser tilstrækkelige antioxidanter og dem der er ældre er typisk dårligere til at konvertere ubiquinon til det aktive ubiquinol.

Coenzym Q10 er afgørende for sundheden af vores celler, væv og organer. Det tilhører en familie af lipidopløselige ubiquinoner, som er tilstedeværende i hele kroppen. Det er mest koncentreret i cellerne i hjertet, leveren, nyrerne og bugspytkirtlen. Kroppens produktion af CoQ10 topper, når vi når de 20 år og derefter falder produktionen. Køb den bedste Q10 på markede her (bedst optagelig)! (gå altid efter stemplet ‘Kaneka’, når du køber Q10) Køb den næste bedste her.

NAC N-Acetyl-L-Cysteine er en aminosyre, der øger immunsystemets respons og virker som en forløber for glutathion. Derudover er den en vigtig del af kroppens naturlige afgiftningssystem. Køb NAC her.

Grøn te er super godt for mave og immunforsvar, da teen er fyldt med antioxidanter. Grøn te fremmer hjerte-kar-sundheden ved at hjælpe med at afværge de frie radikaler og støtte den generelle sundhed. Ny forskning tyder på, at grøn te er gavnlig for alle aspekter af dit helbred.
Den bedst kendte og mest udforskede teori er, at teen kan nedsætte risikoen for at udvikle en kræftsygdom, og derudover er teen også blevet tilskrevet evnen til at beskytte hjertet, sænke kolesterolindholdet i blodet, bekæmpe leddegigt og endda HIV. Forskere fra University of South Florida hævder, at teen også kan beskytte mod udviklingen af Alzheimers.

Amerikanske forskere har fundet ud af, at grøn te kan være medvirkende til vægttab. Man påviste, at mænd, som var på slankekur og samtidig tog et ekstrakt af grøn te hver dag, tabte dobbelt så meget kropsfedt som dem, der ikke fik kosttilskuddet. Grøn te indeholder, udover antioxidanter, naturlige antihistaminer, som modvirker den hævelse og irritation, der følger med varmeknopper. Og blot to små kopper grøn te siges at give dig den samme mængde C- vitamin, som et glas appelsinjuice. Grøn te kan fås som te, te ekstrakt eller i kaps. Køb grøn te her i kaps. Du kan også få det som tebrev.

Resveratrol er en kraftfuld naturlig antioxidant, der findes i frugter og frø herunder druer og drue- afledte produkter som rødvin, i urten polygonum cuspidatum og i jordnødder. Fordi resveratrol findes i høje koncentrationer i rødvin, betragtes vin som den vigtigste kilde til resveratrol. Resveratrol understøtter immunforsvaret og har anti-aging fordele. Køb den her.

Vindruekerneekstrakt er taget fra frøene eller fra hele druer. Vindruekerneekstrakt beskytter og hjælper dit hjerte. Druefrø er fyldt med polyfenoler, der anses blandt de mest potente frie radikal-krigere. Vindruekerneekstrakt indeholder væsentlige mængder af flavonoider, vitamin E og linolsyre. Køb den her. Og hjælp dit immunforsvar, tarm samt kolesterol i din krop.

Gurkemeje er fantastisk. Dens kraftige farve er en indikator for stærke antioxidante evner. Jeg vil anbefale dig at købe Curcumin, da det er en stærkere potenseret gurkemeje. Køb her.

Curcumin er en stærk antioxidant, der beskytter celler og væv ved at kæmpe frie radikaler. Det er også bevist at støtte sunde ledfunktioner. Curcumin’s antioxidant aktivitet kan neutralisere frie radikaler, der truer integriteten af cellulære strukturer. Køb den her.

DIM er afledt af en plante indol, denne indol findes i alle korsblomstrede grøntsager, herunder broccoli, kål, rosenkål og blomkål. DIM forbedrer østrogen metabolismen og bidrager til at støtte en sund østrogen- og testosteronbalance. Køb det her.

Indole-3-carbinol udøver en stærk beskyttende virkning på væv, såsom bryst, livmoderhals og prostata, der er mest modtagelige for virkningerne af uønskede østrogenpåvirkninger. I kosten findes indol-3-carbinol i broccoli, kål og andre korsblomstrede grøntsager. Indol-3-carbinol har en positiv påvirkning på steroidhormoner og hjælper med at balancere østrogen. Kostens indol-3-carbinol stimulerer leverafgiftning, hæmmer DNA-skader, og regulerer cellecyklus progression. Køb det her.

Marietidsel eller Milk Thistle beskytter og healer leverceller mod giftstoffer og anvendes ved galdeblæresygdomme. Fremmer fordøjelsen, galdedrivende. Anvendes både forebyggende og akut., ved forhøjet kolesterol, psoriasis, leverbetændelse, gulsot og allergier. Køb den her.

Quercetin er karbeskyttende og hjælper immunsystemetsceller. Det er en naturlig antioxidant, som er fundet i løg, æbler, grøn te, ananas og andre vegetabilske kilder. Quercetin leverer antioxidant beskyttelse til vores blodkar og andre vitale væv i vores krop. Quercetin hjælper også med at opretholde en sund prostata. Køb den her.

Bromelain er et naturligt enzym og antioxidant, som hjælper os med at fastholde en sund åndedrætsfunktion. Den er også med til at fremme en sund immunrespons. Bromelain understøtter den øvre respiratoriske funktion. Køb den her.

Lycopen neutraliserer skadelige frie radikaler. Den beskytter prostata mod frie radikaler med dens antioxidantive effekt. Den er medlem af carotenoid familien, som f.eks. findes i gulerødder og laks, og som gør maden orange. Hvis vi spiser mange gulerødder, kan vi også få den farve. Den naturlige selvbruner.

SAMe har vist sig at støtte humør og fremme kognitiv sundhed. Det er vigtigt for en sund hjernemetabolisme, herunder udsendelsen af dopamin, serotonin og noradrenalin. Desuden fremmer SAMe fælles komfort og mobilitet og støtter leverens sundhed og afgiftning. Køb den her.

Lutein er en antioxidant, der beskytter øjets væv. Den er medlem af carotenoid familien og findes i bladgrøntsager, som grønkål og romaine salat samt porrer og i æggeblommer. Lutein beskytter slimhinderne mod frie radikaler og det har vist sig at beskytte mod alderdom. Det er ofte fundet i kombination med zeaxanthin, der er en anden antioxidant.

Bromelain og Papain findes i papaya. Bromelain og papain er et naturligt enzym, der hjælper med at nedbryde komplekse proteiner til enkle aminosyrer for nemmere at optages i maven. Den hjælper vores flora i maven og de har anti-inflammatoriske fordele.

Zeaxanthin findes i paprika og leverer forsvar mod frie radikaler. Denne carotenoid giver en kraftfuld antioxidant beskyttelse til øjet. Zeaxanthin leverer også beskyttelse til resten af kroppen.

Hvidtjørn hjælper til hjertets ernæring, og antioxidant støtte til beskyttelse af blodkar. Den har unikke fordele for hjerte-kar-systemet og hjælper dit hjerte med at udrense toxiner.

Blåbær leverer antioxidanter, der hjælper med at holde kapillærer i øjnene sunde ved at beskytte mod de skadelige virkninger af frie radikaler. Køb det her.

Havtorn er en vitaminbombe, som indeholder massevis af vitaminer blandt andet C-, A-, B- og E-vitaminer og de gode omega-3, 6, 7 og 9 fedtsyrer. Havtorn er et bær, der indeholder ligeså meget C-vitamin som en hel appelsin, og derfor er den kendt for sine stærke antioxidante evner. I gamle dage brugte man havtorn imod forhøjet blodtryk, hjerteproblemer og ikke mindst mavesår. Havtorn er godt for dit helbred, kredsløb og immunforsvar og imod betændelse og infektion i din krop. Køb den her.

Tranebær fremmer til sunde urinveje og sætter udrensning igang. Derved er tranebær super ved blærebetændelse. Køb det her.

Køb gode combinations produkter her.

Se alle antioxidantprodukter på shoppen her.

background-2277_1920

MÅSKE DU OGSÅ ER INTERESSERET I

2 Comments

 1. Tina den 4. februar 2019 kl. 12:12 am

  er ærgelig over, at I ikke tager Aronia bær med – Det er et super bær sprængfyldt med antioxidanter – i særdeleshed anthocyaniner, og Aronia bær er blåbær suverænt overlegent! Desuden skal folk oplyses om, at det ikke nytter at købe de amerikanske, søde blåbær…de har ikke dette indhold af antioxidanter.
  Så kom nu! Bring Aronia bær på banen! 🙂

  Venligst Tina

  • Chloe Bjoerk den 10. marts 2019 kl. 9:23 pm

   Ja det er ret så magisk 🙂 Og noget vi bestemt anbefaler, der er bare såå mange 🙂

Efterlad en kommentar

FIND OS PÅ